FASOFAIR
kunst en ambachtelijke producten uit West-Afrika
Kerstpakketten


  Kerstpakket 1

Kalebas gevuld met: 

2 geurige zeepjes verpakt in een klein batiktasje 
2 kalebaskerstballen
1 kandelaar van ijzerdraad met aarden kralen.

Voorbeeld

 

Voor meer kerstpakketten gaat u naar onze webshop

 

De zeepjes worden gemaakt van karitéboter, beter bekend onder zijn Engelse naam shea butter. Deze "boter" ofwel crème, wordt gemaakt van noten van de "boterboom", die slechts in een beperkt deel van de wereld groeit: West-Afrika! Het is een erg bewerkelijk procédé om tot de de zeep, te komen. De karitéboter kent vele goede eigenschappen: vochtinbrengend, beschermend tegen de zon en voedend.

Het batikzakje wordt genaaid door de tienermoeders van Fille Mère, het p
roject dat FasoFair vanaf het begin ondersteunt. De tienermoeders krijgen opvang en scholing o.a. als coupeuse, waardoor zij in hun eigen onderhoud leren voorzien.

De kerstboomballen zijn kleine kalebasjes, die worden beschilderd door een collectief van gehandicapten. Door de verkoop van hun producten kunnen zij op een menswaardige manier in hun eigen onderhoud voorzien. Reguliere banen zijn in Burkina voor gehandicapten niet te vinden. 

Bij Kerst horen kaarsjes. In Burkina, waar lang niet iedereen toegang heeft tot elektriciteit, zijn kaarsjes ook nog een noodzakelijk artikel. Voor de toeristenmarkt worden echter aparte producten ontwikkeld van ijzerdraad, waar de waxinelichtjes het erg leuk in doen.

FasoFair
Bedrijven
FasoFairshop
De galerie
Fairtrade en onze producten
de producenten
Wat is Fairtrade?
Burkina Faso
homeparty, Afrikaanse avond of lezing
Nieuws
Wie zijn wij
Contact
links