FASOFAIR
kunst en ambachtelijke producten uit West-Afrika
De leerbewerkersLeren dozen
Boubacar

Boubacar is onze vaste leverancier van prachtige met leer beklede dozen en doosjes. Boubacar is een Touareg. Leerbewerken is een specia
liteit van deze Toearegs, de "blauwe mannen", die vroeger uitsluitend in de woestijn leefden. Door de periodes van grote droogte, die er in de Sahellanden zijn geweest, hebben veel Toearegs andere bronnen van bestaan moeten zoeken. Velen zijn dichtbij hun oorspronkelijke activiteiten gebleven, het bewerken van huiden is daar een van. De kennis noodzakelijk voor de ambachtelijke producten die zij maken , is in Nederland niet meer voor handen.


Leren tassen uit Kaya
De leerbewerkers samen met Heleen van den Hooven van Ateljee aan Zee met de eerste proefexemplaren van de tassen op de foto na een week intensief samenwerken.
De familie Koanda bewerkt de huiden met uitsluitend natuurlijke materialen tot mooie zachte lappen leer. En.. het stinkt niet op het erf! Het hele proces neemt zo´n 10 dagen in beslag, omdat alles met de hand wordt gedaan.
Vervolgens gaat Abdouley Bahri achter de trapnaaimachine aan de gang om leer, vilt en batikbinnenkant tot een mooie tas samen te voegen.
FasoFair
Bedrijven
FasoFairshop
De galerie
Fairtrade en onze producten
de producenten
Wat is Fairtrade?
Burkina Faso
homeparty, Afrikaanse avond of lezing
Nieuws
Wie zijn wij
Contact
links